Kuukauden teema

Loka-/marraskuu: Seniorilemmikki

Loka- ja marraskuussa teemamme on seniorilemmikin hyvä elämänlaatu!

Sillä ei ole niin väliä,
miten vanha lemmikki on,
tärkeintä on,
miten lemmikki on vanha!

Haluttomuus, hankaloitunut liikkuminen ja muutokset käytöksessä eivät ole normaaleja ikääntymisen merkkejä. Taustalla on usein hoidettavissa oleva ongelma terveydentilassa. Ennaltaehkäisy on kaikkein tehokkainta ja kustannuksiltaan edullisinta hoitoa!

Vanheneva lemmikki »


Heinä- ja elokuu: Kesän vaarat

Kesällä me ihmiset kuten meidän lemmikkimmekin liikumme paljon eri ympäristöissä ja siksi myös kesällä sattuu ja tapahtuu. Liikumme paljon luonnossa ja osa erityisesti koirista rakastaa mm. pulikoida järvessä. Onkin hyvä tiedostaa mitä riskejä näissä uusissa ympäristöissä piilee jotta osaamme varautua niihin etukäteen. Ja siten voimme nauttia lemmikkiemme kanssa turvallisesta ja vauhdikkaasta kesästä!

Tämän vuoksi olemmekin valinneet heinäkuun teemaksi "Kesän vaarat". Aiheesta julkaisimme kolme artikkelia joihin on koottu tärkeimpiä riskitekijöitä ja ohjeita niiden välttämiseen mutta myös hoitoon. "Kesän vaaroja ja vaivoja"- artikkelin lisäksi ihotulehduksista sekä hoitoon käytettävistä hunajatuotteista on laadittu omat artikkelit.

Kesän vaaroja ja vaivoja »
Ihotulehdukset ja haavat »
Lääkehunaja ihotulehduksissa »


Touko- ja kesäkuu: Matkustava lemmikki

Kesä saapuu ja loma-aika lähestyy. Monessa perheessä lemmikki lähtee mukaan lomalle, etenkin jos lomaillaan Suomessa. Mikäli lemmikki on lähdössä perheen kanssa lomalle ulkomaille, tulee matka suunnitella hyvissä ajoin etukäteen.

Ulkomaille matkatessa lemmikki voi altistua sairauksille, joita ei Suomessa tavata. Monet näistä sairauksista ovat loisten tai hyönteisten levittämiä. Lemmikki tulee tautisuojata asianmukaisesti sekä lemmikin oman terveyden, että ihmisten terveyden vuoksi. Lemmikkien ulkomaille matkustamisesta on myös tarkat viranomaisten tekemät säädökset, joiden täyttyminen pitää varmistaa hyvissä ajoin ennen matkaa. Eläinlääkäri avustaa eri maiden tautiriskien kartoittamisessa ja neuvoo tarvittavien lääkkeiden käytössä.

Matkustaminen lemmikin kanssa »
Matkustavan lemmikin muistilista »


Huhti- ja toukokuu: Punkkivälitteiset sairaudet

Puutiaiset ovat riski lemmikeille, mutta myös omistajille!

Jos lemmikki kantaa punkkeja turkissaan sisätiloihin, voivat punkit purra ihmistä. Tällöin puutiaisten levittämät taudit, kuten borrelioosi, anaplasmoosi ja puutiaisaivokuume voivat tarttua myös ihmiseen. Siksi on tärkeää ymmärtää miksi ja miten punkkitartuntoja kannattaa ehkäistä.

Puutiaisten torjuntaan on nykyään suuri joukko valmisteita, joiden vaikutusmekanismit ovat hyvin erilaiset. Osa tappaa ja karkoittaa punkit jo ennen kuin ne kiinnittyvät lemmikkiin ja osa tappaa kiinnittyneet punkit. Punkkiaiheisesta artikkelistamme löydät helposti eri valmisteiden vaikutustavat, monen muun hyödyllisen tiedon lisäksi. Siksi siihen kannattaa tutustua huolella!

Punkkien torjunta »

Lue lisää punkkien torjunnasta
Eroon punkeista