Sympaatti lemmikkimessuilla

11.-12.11.2017 Messukeskuksessa Helsingissä

Tervetuloa juttelemaan asiantuntija­eläinlääkäreidemme kanssa Sympaatin lemmikkiklinikalle (5f31) ja seuraamaan messuohjelmaa Sympaatti-lavalle!

Lemmikkimessuilla tapaat mm.

Jukka Kuusisto Jukka Kuusisto on Keuruun eläinklinikan yrittäjä yhdessä vaimonsa Minna Kuusiston kanssa. Jukka hoitaa päätyönään koirien ja kissojen hammassairauksia ja suun terveyttä sekä pehmytosakirurgiaa, erityisesti tähystysleikkauksia. Jukka harrastaa yksinlaulua ja kuorolaulua Keuruun Serenan taiteellisena johtajana sekä pelaa intohimoisesti tennistä. Kotona hänellä on ulkoilu- ja sienestyskaverina reipas ja aktiivinen jackrussellterrieri Penni.

Elisa Valanta Elisa Valanta on Tervakoskella sijaitsevan Eläinlääkäriasema Helmen toinen yrittäjä. Elisan sydäntä lähellä ovat kissojen hoitaminen, sisätautien hoito sekä ikääntyvien lemmikkien ja kivun hyvä hoitaminen. Kotoa löytyy abessinialainen ja ocicat-kissoja sekä koirista labradorinnoutaja ja lyhytkarvainen collie. Kolme lasta, ponit, lampaat, minipossu, kanat ja puutarhanhoito täyttävät onnellisesti vapaa-ajan.

Mairi Speeti Mairi Speeti on Herttoniemen eläinlääkäriaseman perustaja ja eläinlääketieteen tohtori. Mairin erikoisosaamista on kissojen ja koirien maksa- ja sappiteiden sairaudet, ja hän onkin kutsuttu luennoitsija tästä aiheesta eläinlääkärien koulutustilaisuuksissa sekä Suomessa että ulkomailla. Lisäksi Mairin kiinnostuksen kohteena ovat ruoansulatuskanavan sairaudet sekä vatsaontelon ultraäänitutkimukset. Mairin vapaa-aikaa sulostuttaa kaksi kiharakarvaista noutajaa; Jovi ja Upi.

Erja Saarto Erja Saarto on Kouvolassa sijaitsevan Eläinklinikka Siilin yrittäjä. Erja on pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäritutkinnossaan painottanut erityisesti sisätautien ja akupunktion osaamistaan, mutta myös hammashoidot, iho- ja korvasairaudet sekä kokonaisvaltainen kivun hoito (johon akupunktiokin osana kuuluu) ovat lähellä hänen sydäntään. Omaan laumaan kuuluvat sekarotuinen koira sekä kolme maatiaskissaa ja eläinten lisäksi Erja viettää vapaa-aikaansa kallio- ja seinäkiipeilyn parissa.

Laura Lönnberg Laura Lönnberg on Eläinlääkäriasema Helmen toinen yrittäjä. Laura on perehtynyt hampaiden hoitoon, leikkauksiin, luu- ja nivelongelmiin sekä kanien ja jyrsijöiden hoitoon. Laura harrastaa ja kilpailee aktiivisesti monessa lajissa australianpaimenkoiriensa kanssa ja kasvattaa rotua Wirneen-kennelnimellä. Kotona Lauralla on myös lemmikkirottia. Yhteisenä harrastuksena perheellä on musiikki ja perheen bändissä Laura soittaa bassoa.

Tove Tuovio Tove Tuovio on Herttoniemen eläinlääkäriaseman toinen omistaja. Hän suorittaa parhaillaan Helsingin yliopistolla pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäritutkintoa. Toven erikoisosaamista ovat sisätaudit, erityisesti kissojen ja koirien munuaissairaudet. Lisäksi hän on kiinnostunut pehmytosakirurgiasta. Tove käy säännöllisesti päivittämässä osaamistaan sisätauteihin liittyvissä koulutuksissa sekä kotimaassa että ulkomailla. Toven perheeseen kuuluu puolison lisäksi kaksi lasta sekä kaksi länsigöötanmaanpystykorvaa Nana ja Abba. Tove harrastaa liikuntaa erilaisissa muodoissa.

Jutta Salonen Jutta Salonen on Myyrmäessä sijaitsevan Länsi-Vantaan Eläinklinikan yrittäjäeläinlääkäri. Jutan erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat lemmikkien hammassairaudet, mutta hän hoitaa mielellään myös kirurgisia -ja sisätautipotilaita. Jutta pitää eläinlääkärin ammatissa siitä, että kaikki päivät ovat erilaisia ja parasta on se kun sairasta eläintä voi auttaa paranemaan tai elämään laadukkaampaa elämää kroonisen sairauden kanssa. Nykypäivän hoitomuodot ja sairauksien varhaistuneet diagnosointimahdollisuudet mahdollistavat iäkkäillekin kissoille ja koirille pidemmän ja kivuttomamman elämän. Kotoa löytyy tällä hetkellä suloinen Dolli-koira, jonka kanssa Jutta harrastaa agilityä ja sohvalla köllöttelyä.

Teija Kallio Teija Kallio työskentelee Myyrmäessä sijaitsevan Länsi-Vantaan Eläinklinikan klinikkaeläinlääkärinä. Teija on kiinnostunut erityisesti kiputilojen hoidosta niin lääkkeellisin kuin lääkkeettöminkin keinoin. Lääkkeettömiä hoitovaihtoehtoja ovat mm. akupunktio ja laserhoidot. Teija suorittaakin parhaillaan laillistetun akupunktioeläinlääkärin tutkintoon (Certified Veterinary Acupuncturist, CVA) tähtäävää kansainvälistä koulutusohjelmaa. Kotoa Teijalta löytyy tällä hetkellä kolme koiraa ja kissa: kaksi punaista irlanninsetteriä, pitkäkarvainen collie sekä itämainen lyhytkarva.

Tuula Tuohino Tuula Tuohino työskentelee Herttoniemen eläinlääkäriasemalla klinikkaeläinhoitajana. Tähän uuteen ammattiin hän valmistui keväällä 2017. Aiemmin hän teki pitkän uran kansainvälisessä markkinoinnissa high-tech yrityksissä. Tuulaa kiinnostaa erityisesti hammastoimenpiteet sekä lemmikkien käyttäytyminen. Hänen vapaa-aikansa kuluu joogan, zumban ja lukemisen merkeissä.


Sympaatti-lava

Lauantai 11.11.

11.30-12.00 Suussa piilee terveyden salaisuus
Haiseeko hengitys? Mitä pinnan alla tapahtuu?
12.00-12.30 Rapsuttaako koirasi?
Ravintoaineiden vaikutus ihon ja turkin hyvinvointiin
12.30-13.00 Supermarsu-elokuva Lemmikkimessuilla
Supermarsu-elokuvan käsikirjoittaja, mm. Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmasta tuttu Paula Noronen ja elokuvan päänäyttelijä, 11-vuotias Ella Jäppinen juttelevat Lemmikkimessujen infolavalla uudesta supersankarielokuvasta Supermarsusta.
13.00-13.30 Oikea koira oikeaan kotiin
– mitä ottaa huomioon koiran hankinnassa
13.30-14.00 Akupunktio kivunhoidossa
Akupunktiota käytetään kroonisen kivun helpottamiseen muiden hoitojen tukena tai ainoana hoitona esimerkiksi silloin, jos eläin ei jostain syystä kestä kipulääkitystä.
14.30-15.00 Onko lemmikkini vanha vai sairas
Vanhuus ei ole sairaus, mutta ikääntyminen altistaa lemmikin monille vaivoille. Hitaasti etenevän sairauden merkkejä voi olla vaikea havaita. Kerromme sinulle, mitä ikääntyvän lemmikin kanssa on hyvä ottaa huomioon.

Sunnuntai 12.11.

11.30-12.00 Viisi kissan perusoikeutta lajityypilliseen elämään
12.00-12.30 Rapsuttaako kissasi?
Ravintoaineiden vaikutus ihon ja turkin hyvinvointiin
12.30-13.00 Supermarsu-elokuva Lemmikkimessuilla
Supermarsu-elokuvan käsikirjoittaja, mm. Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmasta tuttu Paula Noronen ja elokuvan päänäyttelijä, 11-vuotias Ella Jäppinen juttelevat Lemmikkimessujen infolavalla uudesta supersankarielokuvasta Supermarsusta.
13.00-13.30 Oikea koira oikeaan kotiin
– mitä ottaa huomioon koiran hankinnassa
13.30-14.00 Koiranpennun ensimmäinen vuosi
Koiranpentu tuo uuteen kotiin mukanaan paljon iloa, mutta myös haasteita. Eläinlääkäri kertoo, mitä on hyvä ottaa huomioon pennun ensimmäisen vuoden aikana.

Tutustu messulehteen!


Marraskuun teemana on seniorilemmikki. Lue lisää!


Mikä on Sympaatti?

Itsenäisten ja kotimaisten eläinklinikoiden yhteistyöverkosto 

Sympaatti-klinikat palvelevat yksilöllisesti niin eläimiä kuin eläinten omistajiakin ympäri Suomen. Jokainen klinikka on omannäköisensä itsenäinen yritys. Sympaatti ei omista klinikoita vaan itsenäiset klinikat omistavat Sympaatin.

Etsi lähin Sympaatti-klinikka

Sympaatti-klinikoilta saat kilpailukykyisen ja asiakaslähtöisen lemmikkien hoidon laadusta tinkimättä.

Sympaatti järjestää jäsenklinikoilleen säännöllisesti koulutuksia ja osaamisen vaihtoa. Tällä taataan myös jatkossa korkeatasoiset ja asiantuntevat eläinlääkintäpalvelut kaikilla Sympaatti-klinikoilla ympäri Suomen.

Sympaatti-klinikat ovat 100-prosenttisesti itsenäisten suomalaisten yrittäjäeläinlääkärien omistamia klinikoita.